Cum devii membru HORETIM

Descoperiți beneficiile membrilor și alăturați-vă rețelei noastre de profesioniști din ospitalitate.

Stradă decorată cu umbrele colorate suspendate.

Cine este HORETIM si care sunt beneficiile unui parteneriat cu noi?

„Fără unitate în acțiune nu există putere.”

Suntem zi de zi înconjurați de oameni. Zilnic interacționăm cu zeci sau sute de persoane, iar în relaționarea cu aceștia, fiecare decizie este importantă. În domeniul HORECA atât clienții cât și partenerii noștri de afaceri sunt persoane cheie în buna funcționare a business-ului nostru.

Cum îmbunătățim relaționarea cu aceștia?
Cum gestionăm relațiile cu clienții, cu partenerii sau chiar cu instituțiile statului, de așa natură încât opinia noastră să conteze?

Aceste întrebări au un substrat puternic și o importanță enormă pentru organizarea și funcționarea unei afaceri. Iar răspunsul lor, oricât de complicat ar părea, se regăsește într-un singur element, un element fundamental în mediul de afaceri: PARTENERIATUL.

Piata Unirii, Timisoara, cladiri istorice, zi insorita.

Parteneriat

Cine este HORETIM și cum intervine în acest context?

Ce este HORETIM

HORETIM este o asociație nonprofit, nonguvernamentală, apolitică și independentă ce reprezintă patronii din domeniul industriei hoteliere și a alimentației publice. Mai presus de atât, HORETIM este un partener de încredere pentru antreprenorii din industria HORECA în ceea ce privește dialogul social între aceștia și diversele grupuri de interes.

Misiunea HORETIM

Misiunea Asociației HORETIM este organizarea activităților în vederea susținerii și apărării intereselor membrilor asociației în raport cu statul (autoritățile publice), cu sindicatele și cu alte persoane juridice și fizice.

Reprezentare, eficiență și echitate

Scopul nostru fundamental este să asigurăm reprezentarea eficientă a fiecărui membru HORETIM, atât în dialogurile cu partenerii din toate colțurile lumii, cât și în interacțiunile cu autoritățile. Angajamentul nostru în aceste parteneriate este de a garanta echitatea și justiția în toate procesele de colaborare și negocieri, asigurând că vocea fiecărui membru este auzită și valorizată.

Reprezentare și interes în sectorul HORECA

Un exemplu tangibil al angajamentului nostru este abilitatea de a negocia taxele și cotele de impozitare din sectorul HORECA. Participarea noastră proactivă în dialogul cu autoritățile a consolidat o poziție fermă, contribuind la stabilirea unui echilibru fiscal favorabil, rezultând în beneficii financiare substanțiale pentru partenerii noștri.

În capacitatea noastră de asociație, ne folosim influența pentru a susține propuneri legislative favorabile și pentru a negocia condiții comerciale avantajoase pentru membrii noștri. Facilităm negocieri directe cu furnizorii, asigurându-ne că membrii noștri au acces la prețuri competitive pentru materiile prime esențiale afacerilor lor.

Mai mult decât atât, în colaborările cu autoritățile, ne străduim să negociem un cadru legislativ mai flexibil și mai just. Ne angajăm să fim vocea membrilor noștri în procese legale și arbitraje, oferindu-le suportul necesar pentru a-și apăra drepturile.

Parteneriatul cu HORETIM vizează să asigure că fiecare antreprenor din domeniul HORECA are un cuvânt de spus, iar opiniile lor nu doar că sunt auzite, dar fac diferența în politica și practica industriei.

Angajamentul nostru este de a te pune în centrul dialogului cu autoritățile și entitățile relevante, pentru ca vocea ta să conteze acolo unde deciziile afectează direct industria HORECA în care afacerea ta prosperă.

HORETIM acționează pentru a transforma opinii în rezultate, conferind fiecărui membru puterea de a influența schimbările benefice pentru întreaga industrie.

Descoperiți Valoarea Parteneriatului

Avantajele Membrilor HORETIM: Oportunități Unice și Sprijin Continuu

Beneficiile exclusive pe care le ai ca și membru în organizația patronală HORETIM.

SPRIJIN ȘI SUSȚINERE

Fiecare membru HORETIM beneficiază de ajutorul organizației și al partenerilor în rezolvarea problemelor de orice tip, care împiedică buna funcționare a afacerii. Membrii vor beneficia de sprijin în relațiile economice cu partenerii de afaceri – vom efectua demersuri în vederea achiziționării avantajoase a tuturor celor necesare desfășurării activității. Vom sprijini, la cerere, partenerii noștri și prin reprezentarea oficială a acestora în fața instanțelor de judecată. Putem oferi și consultanță și asistență de specialitate inclusiv în domeniul formării profesionale, având la bază o întreagă rețea de parteneri de afaceri în domeniul HORECA, gata să împărtășească know-how-ul și experiența lor cu ceilalți membri ai asociației.

TRANSPARENȚĂ ȘI PROFESIONALISM

Asociația funcționează în baza unui COD DE CONDUITĂ, care reglementează fiecare relație între membri, presupunând transparență și profesionalism. Acționăm împreună pentru ajutorarea membrilor asociației, fără interese personale și fără cazuri preferențiale. Ne implicăm în creșterea și dezvoltarea sănătoasă a industriei HORECA, fără a favoriza anumiți membri, fără a încălca clauzele de concurență și fără a impune membrilor moduri de gestionare a propriei afaceri. Fiecare are libertatea de a funcționa așa cum dorește și de a-și administra afacerea cum crede de cuviință. Funcția de membru HORETIM nu implică nicio schimbare în această direcție. Noi ne unim forțele doar pentru a ajuta un membru în rezolvarea problemelor și pentru a-l reprezenta în relație cu alți parteneri sau cu instituțiile statului.

EXPERIENȚĂ ȘI RESURSE

Imaginați-vă o masă la care stau 10, 50 sau 100 de oameni cu afaceri în aceeași industrie, în același domeniu în care activăm și noi. Ce resurse și ce experiență reunim în jurul acelei mese? În momentul în care un membru întâmpină o problemă de orice ordin: tehnic, legal, social, administrativ etc, toți acești parteneri îi pot oferi o soluție. Vom discuta și vom analiza problema, apoi vom ajunge la o rezoluție comună și vom acționa. În acest mod, HORETIM își propune să ajute, reunind experiența și know-how-ul întregii piețe HORECA pentru rezolvarea problemelor generale și specifice la nivelul membrilor asociației.

HORETIM face lucrurile să se întâmple!

Pentru că ne-am propus să contăm în acest domeniu și să facem posibilă șansa fiecărui membru HORETIM de a conta în dialogul social, vom promova activ și vom susține interesele economice, tehnice, juridice și sociale ale membrilor asociației.

Lista noastră de activități și responsabilități ne obligă astfel să facem lucrurile să funcționeze pentru tine și afacerea ta.

HORETIM se implică în creșterea și eficientizarea industriei hoteliere și a serviciilor de alimentație publică, organizând diverse evenimente și atrăgând parteneri juridici și din cadrul autorităților publice spre susținerea intereselor patronatului HORECA.

Ne implicăm și propunem activ către organele abilitate proiecte de acte normative, instrucțiuni, rezoluții care să ducă la rezolvarea problemelor din industrie și desemnăm reprezentanți legali care să se ocupe cu negocierea condițiilor în cadrul relațiilor cu statul și cu entitățile implicate în acest domeniu.

Uniți, sub cadrul legal și sub influența organizației patronale HORETIM, vom participa la comisii, congrese și manifestări naționale și internaționale legate de interesele urmărite de noi și de partenerii noștri. Vom organiza manifestații, dezbateri și diverse evenimente educaționale pentru a stabili un set de norme și instrucțiuni general valabile spre construirea unui cadru profesionist în care orice afacere din industria HORECA să poată să-și desfășoare activitatea într-un mod profesional, liber și echitabil.