Corina Macri

Avem o nouă administrație publică locală și județeană aleasă, aflată la începutul probei unui nou mandat. O probă pe care o poate trece sau o poate cădea cu brio.

Va fi o administrație prietenoasă cu mediul de afaceri, cu antreprenoriatul local sau o administrație a birocrației, taxelor și obstacolelor puse în calea dezvoltării?

Chiar așa, cum putem recunoaște încă de la început cu ce fel de administrație avem de a face? După ce semne?

După cum știm, după fapte îi veți putea recunoaște. Dar care sunt faptele care contează pentru noi, antreprenorii locali din industria ospitalității și gastronomiei? Cum arată pentru noi o administrație business-friendly?

O administrație care recunoaște contribuțiile valoroase ale mediului de afaceri și IMM-urilor la dezvoltarea comunității locale.

O administrație care lucrează împreună cu noi, antreprenorii, în parteneriat public-privat, pentru a crește capacitatea, sustenabilitatea și valoarea micilor afaceri.

O administrație care caută și identifică mereu modalități de îmbunătățire a mediului în care noi, antreprenorii, operăm zi de zi.

Care susține, finanțează și promovează evenimente, programe, campanii și proiecte în beneficiul afacerilor locale mici și mijlocii.

Care se asigură de corectitudinea procedurilor de achiziție publică și de plata la timp a facturilor și obligațiilor contractuale asumate față de furnizorii ce lucrează pe proiectele din bani publici.

Care comunică permanent și deschis cu reprezentanții industriei ospitalității și gastronomiei și relaționează profesionist cu ei.

O administrație care se simte responsabilă să își măsoare, evalueze și raporteze periodic performanța cheltuirii banilor publici în raport cu serviciile publice livrate în contrapartidă cu taxele plătite de antreprenori.

O administrație care măsoară sarcinile, costurile și riscurile administrative presupuse de fiecare nouă reglementare, pentru a nu pune o povară excesivă pe umerii micilor antreprenori.

O administrație care e conștientă de agenda de priorități a antreprenorilor locali atunci când adoptă decizii ce ne afectează și interesează.

Care atunci când nu ne poate ajuta, măcar stă deoparte și nu ne încurcă!

Care simplifică procedurile administrative și facilitează autorizarea și avizarea activităților noastre.

Care sprijină afacerile locale, știind și conștientizând că o economie locală vie, pulsatilă și creativă pompează resurse pentru a acoperi toate nevoile comunității.

Care este mereu deschisă la dialog, consultare și colaborare cu comunitatea HoReCa.

Împreună să servim comunitatea, să creăm locuri de muncă și să contribuim la dezvoltarea orașului și județului nostru.

O astfel de administrație ne dorim!

Comentarii

Alte noutăți

„Un Prânz pentru Pace”

Am sărbătorit cum se cuvine Ziua Națională a României! Cu preparate autentice și invitați speciali, în inima orașului. Atmosfera a…

Citește articolul
Asociația HORETIM, orașul Timișoara noaptea.

Lansarea noului site HORETIM: O poartă de acces către inovare și colaborare în 2024

Suntem încântați să anunțăm lansarea noului site web al Asociației Patronale HORETIM. Această piatră de hotar marchează nu numai un…

Citește articolul

HORETIM promovează ospitalitatea la Târgul de turism de la Viena

Horetim participă alături de OMD Timişoara la Târgul de turism de la Viena. Un exemplu de bune practici, despre cum…

Citește articolul

A fost mai întâi Viena, acum Frankfurt!

Ne mândrim cu munca noastră și facem cinste comunității timișorene atunci când reprezentăm destinația Timișoara în lume. A fost mai…

Citește articolul