Despre HORETIM

Despre Asociatia Patronala HORETIM, si nu doar atat, despre dorinta a comunitatii de afaceri din industria HORECA de a dezvolta acest sector in vestul Romaniei

Asociatia HORETIM, a luat nastere la initiativa catorva oameni de afaceri implicati in domeniul serviciilor de restaurant, cafenele si hoteluri din Timisoara, la o prima intalnire informala in 23.05.2017, dupa multe etape de intrebari, pregatiri si verificari.

Realizari intr-un an si jumatate de implicare:

– Crearea unui nucleu al principalilor jucatori in piata HORECA.
– Impunerea pozitiei Asocatiei in fata autoritatilor locale, pentru protejarea investitiilor si interesului investitorilor din domeniu, pastrand taxele si cotele locale de impozitare intr-o marja echilibrata.
– Formarea primelor doua clase de invatamant dual pentru HORECA.
– Implicarea asociatiei in organizatiilor locale care urmaresc promovarea si dezvoltarea regiunii: CCIAT, ADPT.
– Formarea Federatiei nationale a patronatului din HORECA.
– Demararea initiativei de a forma si pregati resursa umana pentru acest sector de activitate.

Cum devii membru HORETIM

Dacă ești proprietar sau acționar într-o afacere din domeniul ospitalității sau dintr-un domeniu conex*
cu activitate în zona de vest a tarii și consideri că valorile HORETIM te reprezintă, te invităm să ni te alături

Taxa inscriere: 75 Euro.

*organizatii profesionale de breaslă: școli hoteliere, organizații de turism, furnizori de echipamente, instalații, utilaje, produse, servicii și tehnologii pentru industria hotelurilor și restaurantelor, instituții de invațămant și de cercetare în domeniul hotelier-turistic, firme de consultanță, audit și alte asemenea entități care sunt de acord cu scopul și obiectivele HORETIM și care pot contribui la realizarea și promovarea acesteia.

Membrii HORETIM vor plati o taxă anuală fixă, care reprezintă participarea la fondul comun de cheltuieli
administrative și de marketing al organizației.

Cine este HORETIM si care sunt beneficiile unui parteneriat cu noi?

„Fără unitate în acțiune nu există putere”

Suntem zi de zi înconjurați de oameni. Zilnic interacționăm cu zeci sau sute de persoane, iar în relaționarea cu aceștia, fiecare decizie este importantă. În domeniul HORECA atât clienții cât și partenerii noștri de afaceri sunt persoane cheie în buna funcționare a business-ului nostru.

  • Cum îmbunătățim relaționarea cu aceștia?
  • Cum gestionăm relațiile cu clienții, cu partenerii sau chiar cu instituțiile statului, de așa natură încât opinia noastră să conteze?  

Aceste întrebări au un substrat puternic și o importanță enormă pentru organizarea și funcționarea unei afaceri. Iar răspunsul lor, oricât de complicat ar părea, se regăsește într-un singur element, un element fundamental în mediul de afaceri: PARTENERIATUL.

Cine este HORETIM și cum intervine în acest context?

HORETIM este o asociație nonprofit, nonguvernamentală, apolitică și independentă ce reprezintă patronii din domeniul industriei hoteliere și a alimentației publice. Mai presus de atât, HORETIM este un partener de încredere pentru antreprenorii din industria HORECA în ceea ce privește dialogul social între aceștia și diversele grupuri de interes.

Misiunea Asociației HORETIM este organizarea activităților în vederea susținerii și apărării intereselor membrilor asociației în raport cu statul (autoritățile publice), cu sindicatele și cu alte persoane juridice și fizice.

Noi ne-am propus ca principal scop reprezentarea fiecărui membru în relațiile cu partenerii locali, naționali sau chiar internaționali sau în relațiile cu autoritățile. Astfel, prin cadrul acestui parteneriat, dorim să oferim fiecărui membru șansa la echitabilitate în procesele de cooperare și negociere cu diverși parteneri.

Un prim exemplu de acțiune concretă în acest sens este negocierea taxelor și cotelor de impozitare pentru domeniul HORECA. Prin implicarea activă în dezbaterile și discuțiile cu autoritățile locale, HORETIM a reușit să își impună poziția pentru păstrarea unor taxe și impozite echilibrate, obținând astfel avantaje majore din punct de vedere financiar pentru fiecare partener.

De asemenea, ca asociație avem posibilitatea de a reprezenta o voce puternică atunci când vine vorba de propuneri legislative sau de negocierea unor condiții comerciale pentru membrii noștri. Putem reprezenta partenerii în cadrul negocierilor cu furnizorii, pentru a obține prețuri preferențiale la materiile prime și la cele necesare desfășurării activității.

În relațiile cu autoritățile putem negocia un cadru legislativ mai permisiv, dar mai ales echitabil pentru fiecare membru. Putem chiar reprezenta membrii în cadrul proceselor legale sau de arbitraj, la cererea acestora.

Prin parteneriatul cu asociația HORETIM, dorim ca fiecare patron din industria HORECA să capete șansa la o opinie, o opinie care chiar să conteze în relațiile cu partenerii și cu autoritățile.

Vrem să ai și tu ceva de spus, atunci când autoritățile statului sau diverse entități deliberează pe marginea industriei în care activezi cu afacerea ta!

HORETIM face lucrurile să se întâmple!

Pentru că ne-am propus să contăm în acest domeniu și să facem posibilă șansa fiecărui membru HORETIM de a conta în dialogul social, vom promova activ și vom susține interesele economice, tehnice, juridice și sociale ale membrilor asociației.

Lista noastră de activități și responsabilități ne obligă astfel să facem lucrurile să funcționeze pentru tine și afacerea ta.

HORETIM se implică în creșterea și eficientizarea industriei hoteliere și a serviciilor de alimentație publică, organizând diverse evenimente și atrăgând parteneri juridici și din cadrul autorităților publice spre susținerea intereselor patronatului HORECA.

Ne implicăm și propunem activ către organele abilitate proiecte de acte normative, instrucțiuni, rezoluții care să ducă la rezolvarea problemelor din industrie și desemnăm reprezentanți legali care să se ocupe cu negocierea condițiilor în cadrul relațiilor cu statul și cu entitățile implicate în acest domeniu.

Uniți, sub cadrul legal și sub influența organizației patronale HORETIM, vom participa la comisii, congrese și manifestări naționale și internaționale legate de interesele urmărite de noi și de partenerii noștri. Vom organiza manifestații, dezbateri și diverse evenimente educaționale pentru a stabili un set de norme și instrucțiuni general valabile spre construirea unui cadru profesionist în care orice afacere din industria HORECA să poată să-și desfășoare activitatea într-un mod profesional, liber și echitabil.

Care sunt principalele beneficii în a deveni partener HORETIM?

SPRIJIN ȘI SUSȚINERE

Fiecare membru HORETIM beneficiază de ajutorul organizației și al partenerilor în rezolvarea problemelor de orice tip, care împiedică buna funcționare a afacerii.

Membrii vor beneficia de sprijin în relațiile economice cu partenerii de afaceri – vom efectua demersuri în vederea achiziționării avantajoase a tuturor celor necesare desfășurării activității.

Vom sprijini, la cerere, partenerii noștri și prin reprezentarea oficială a acestora în fața instanțelor de judecată.

Putem oferi și consultanță și asistență de specialitate inclusiv în domeniul formării profesionale, având la bază o întreagă rețea de parteneri de afaceri în domeniul HORECA, gata să împărtășească know-how-ul și experiența lor cu ceilalți membri ai asociației.

TRANSPARENȚĂ ȘI PROFESIONALISM

Asociația funcționează în baza unui COD DE CONDUITĂ, care reglementează fiecare relație între membri, presupunând transparență și profesionalism.

Acționăm împreună pentru ajutorarea membrilor asociației, fără interese personale și fără cazuri preferențiale. Ne implicăm în creșterea și dezvoltarea sănătoasă a industriei HORECA, fără a favoriza anumiți membri, fără a încălca clauzele de concurență și fără a impune membrilor moduri de gestionare a propriei afaceri.

Fiecare are libertatea de a funcționa așa cum dorește și de a-și administra afacerea cum crede de cuviință. Funcția de membru HORETIM nu implică nicio schimbare în această direcție. Noi ne unim forțele doar pentru a ajuta un membru în rezolvarea problemelor și pentru a-l reprezenta în relație cu alți parteneri sau cu instituțiile statului.

EXPERIENȚĂ ȘI RESURSE

Imaginați-vă o masă la care stau 10, 50 sau 100 de oameni cu afaceri în aceeași industrie, în același domeniu în care activăm și noi. Ce resurse și ce experiență reunim în jurul acelei mese?

În momentul în care un membru întâmpină o problemă de orice ordin: tehnic, legal, social, administrativ etc, toți acești parteneri îi pot oferi o soluție. Vom discuta și vom analiza problema, apoi vom ajunge la o rezoluție comună și vom acționa.

În acest mod, HORETIM își propune să ajute, reunind experiența și know-how-ul întregii piețe HORECA pentru rezolvarea problemelor generale și specifice la nivelul membrilor asociației.

  • Dorești să ai și tu ceva de spus în această direcție?
  • Îți dorești să fii acolo pentru a ajuta și a fi ajutat? 

Contactează-ne și vino să discutăm oportunitatea de a deveni și tu membru HORETIM!